Experimenteren met nieuwe ventilator in melkstal

Hoog bovenin de melkstal van Jos Zuurbier hangt sinds een maand of twee een nieuw soort ventilator. Het apparaat is ontwikkeld door Abbi-Aerotech en de melkveehouder uit Heerhugowaard is de eerste in Nederland die ermee experimenteert.

Door de ventilator wordt de koude lucht van buiten aangezogen en over de stal verdeeld. De boer bepaalt zelf de luchtrichting en snelheid. Zuurbier is erg tevreden over de nieuwe ventilator. 'De melkstal was benauwd en bedompt en nu ruikt het er fris en is het een stuk koeler.'

Door de luchtbeweging blijven ook de vliegen uit de stal weg en hier zijn de koeien van Zuurbier maar wat blij mee: 'Het is eigenlijk een win-winsituatie. De koeien zijn een stuk rustiger tijdens het melken en komen veel sneller de melkput in.'

Uitkomst

Zuurbier kan de ventilator ook aan andere melkveehouders aanbevelen: 'Vooral als je een bedompte melkstal hebt, is dit echt een uitkomst.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer