Nordzucker heeft vertrouwen in de toekomst

Nordzucker is goed voorbereid op een tijd zonder suikerquotum en minimumprijzen voor bieten. Dat werd benadrukt op de jaarlijkse algemene vergadering van de Duitse suikerfabriek.

Nordzucker+heeft+vertrouwen+in+de+toekomst
© Nordzucker

Hans-Chirsian Koehler, voorzitter van Nordzucker, is tevreden met de resultaten over het boekjaar 2016/17. 'We kunnen terugkijken op een succesvol boekjaar, dat een passend dividend aan de aandeelhouders mogelijk maakt.' De dividenduitkering is 1,10 euro per aandeel.

Het einde van het suikerquotum onderstreept volgens Koehler de noodzaak om als Nordzucker te groeien in omvang. 'Nordzucker richt de blik op de toekomst en is goed uitgerust om te blijven profiteren van de marktkansen in groeimarkten buiten Europa.'

Omzet gestegen

In het boekjaar 2016/17 steeg de omzet met ongeveer 6 procent ten opzichte van het voorgaande jaar tot 1.708 miljoen euro (vorig jaar: 1.607 miljoen euro). Het bedrijfsresultaat kwam uit op 131 miljoen euro (vorig jaar: 16 miljoen euro), terwijl de nettowinst steeg tot 99 miljoen euro (vorig jaar: 15 miljoen euro).

De resultaten zijn het gevolg van een goed bietenjaar, met de tweede hoogste opbrengst aan suiker in de geschiedenis van het bedrijf. Een combinatie van enkele en meerjarige contracten en daarnaast vaste en variabele tarieven, geeft Nordzucker passende mogelijkheden in een periode zonder quotum.

Toekomst bietenteelt

Contracten in Duitsland voor het komende oogstjaar 2018/19 zijn reeds ondertekend en verzegeld. Ze waren zwaar overtekend. De teelt van suikerbieten heeft toekomst, zo blijkt uit de grote interesse onder telers. Ook op het gebied van eco-bietenteelt zijn de eerste contracten ondertekend.

In het lopende boekjaar heeft Nordzucker plannen om voor 84 miljoen euro te investeren in de fabrieken. Het gaat daarbij vooral om efficiëntie, energiebesparing en opslag.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer