Oogst Nicola's direct in veilingkisten

Loonbedrijf Den Engelsman rooide afgelopen week bij een aardappelteler in Poortvliet Nicola's rechtstreeks in veilingkisten.

Medewerkers verwijderden de kluiten en verkeerde aardappelen. Daarna werden de kisten afgewogen in twee maatsorteringen en klaargezet voor aanvoer naar de veiling.

Volgens veilingdirecteur David Hage van Alvantho vallen de opbrengsten van de aardappelen uit de koude grond niet mee. 'Door de droogte is de sortering fijner dan die van de aardappelen die onder plastic zijn geteeld.'

Hage: 'over de late oogst wordt al gefilosofeerd dat die vier weken achterstand heeft opgelopen. Dat geeft wat ruimte voor de vroege en middelvroege rassen. Daar kunnen we de komende weken mee vooruit. De opbrengsten zullen niet overweldigend zijn maar de aardappel is een stugge plant, die handhaaft zich wel.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  4° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  70 %
Meer weer