Oostenrijkse+melkprijs+boven+Europees+gemiddelde
Nieuws
© Kras

Oostenrijkse melkprijs boven Europees gemiddelde

Volgens het marktbureau AMA is de Oostenrijkse uitbetaalde melkprijs voor gangbare koemelk in mei 2017 uitgekomen op 35,08 cent per kilo standaardmelk met 4,2 procent vet en 3,4 procent eiwit.

Dat is een lichte stijging van 0,18 cent per kilo ten opzichte van april, maar een 16 procent hogere melkprijs dan in mei vorig jaar, schrijft Zuivelzicht.

De Oostenrijkse melkprijs blijft zich hierdoor boven het Europese gemiddelde bewegen. De sterk stijgende prijzen voor melkvet zoals boter, leiden volgens AMA tot een verdere stijging van de Oostenrijkse melkprijs. Voor juni verwacht het bureau een verdere stijging, waarbij de uitbetaalde melkprijs vermoedelijk uitkomt op 36,10 cent per kilo boerderijmelk.

Hittestress

Oostenrijkse melkveehouders leverden in mei bijna 292 miljoen kilo melk aan de Oostenrijkse zuivelbedrijven. Dat was 1,6 procent meer dan in dezelfde maand van 2016. In de komende weken en maanden zal blijken of, en in hoeverre, de aanhoudend hoge temperaturen voor hittestress bij melkkoeien hebben gezorgd en of dit leidt tot een duidelijke daling van de melkaanvoer.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  17° / 12°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zaterdag
  23° / 12°
  20 %
Meer weer