Verse boter passeert 600 euro-grens

De notering voor verse boter is met een ongekende prijsstijging van 35 euro per 100 kilo de grens van 600 euro gepasseerd.

Verse+boter+passeert+600+euro%2Dgrens
© Boerenbusiness

Dat blijkt uit Officiële Nederlandse Zuivelnoteringen voor week 26 van ZuivelNL. In tegenstelling tot de boternotering moeten de melkpoeders inleveren. De prijs voor 100 kilo verse boter ligt nu op 610 euro, een plus van maar liefst 35 euro.

Ook in de afgelopen weken kon boter al forse prijsstijgingen van 15 euro noteren als gevolg van een internationaal stijgende vraag naar melkvet en een daling van de melkproductie in sommige Europese landen.

Melkpoeders

De melkpoeders in de zuivelnoteringen profiteren niet van de hoge vraag naar boter. Ook hebben ze last van de Europese interventievoorraden die nog boven de markt hangen.

Vol verstuivingspoeder daalt deze week met 2 euro naar 297 euro. Mager melkpoeder van extra kwaliteit zakt 6 euro naar 189 euro. Mager melkpoeder voor veevoer levert 4 euro in en staat nu op 183 euro.

Weipoeder

Weipoeder gaat mee in de melkpoedermalaise en staat nu op 88 euro, een verlies van 4 euro. Alle Nederlandse zuivelnoteringen zijn per 100 kilo af fabriek en exclusief btw.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer