Rabo verwacht record melkproductie Nieuw-Zeeland

De melkveehouderij in Nieuw-Zeeland gaat dit jaar een record hoeveelheid aan melk produceren. Dat zegt Emma Higgins van de Rabobank.

Rabo+verwacht+record+melkproductie+Nieuw%2DZeeland
© Waikato

Fonterra, de grootste melkverwerker van Nieuw-Zeeland voorziet dat het komende melkseizoen de productie zal toenemen, schrijft Zuivelzicht.

Dit seizoen daalde de aanvoer met bijna 3 procent tot 1,526 miljard kilo milk solids, zo heeft de melkverwerker bekendgemaakt. Die daling is minder dan voorzien, Fonterra hield aanvankelijk rekening met een verminderde aanvoer van 7 procent.

Verbeterde melkprijs

De voorziene verhoging van de productie is toe te schrijven aan de verbeterde melkprijs. Voorwaarde is wel dat er zich geen extreme weersomstandigheden voordoen die de melkproductie remt. Een nat voorjaar zorgde dit seizoen voor een flinke lagere aanvoer.

De melkprijsverwachting voor seizoen 2017-2018 stimuleert melkveehouders om de productie met 2 tot 3 procent op te voeren, zegt Higgins van de Rabobank tegen NZHerald. Ze voorziet dat de productie op hetzelfde niveau uitkomt als in het recordseizoen 2014-2015.

Waarschuwing

De analist van de Rabobank waarschuwde dat de groei in de productie in Nieuw-Zeeland samenvalt met toename van de melkaanvoer in Europa en ook Zuid-Amerika. 'De markt zal die melk moeten verwerken.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 14°
  0 %
 • Donderdag
  31° / 16°
  0 %
 • Vrijdag
  31° / 17°
  0 %
Meer weer