Agrifirm probeert verschillen spuittechniek bloot te leggen

Vijf verschillende veldspuiten hebben in Noordoost-Groningen op hetzelfde moment behandelingen in wintertarwe uitgevoerd. Deskundigen bekijken de verschillen.

Agrifirm+probeert+verschillen+spuittechniek+bloot+te+leggen
© Nieuwe Oogst

In een praktijkperceel wintertarwe in het Oldambt is door vijf telers met hun spuitmachine op een spuitbaan de volledige ziektebestrijding uitgevoerd. Deze machines zijn gekozen omdat ze uitgerust zijn met verschillende systemen en/of doptypen.

De behandelingen op T1, T2 en Ts zijn steeds door alle machines gelijktijdig uitgevoerd. Tijdens de bespuiting zijn alle machines beoordeeld op hun spuitbeeld met water gevoelig papier zowel bovenin als onderin het gewas.

Ziekteontwikkeling

Deskundigen van de Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkebouw (SPNA) beoordelen het effect van de bespuitingen op de ziekteontwikkeling in de behandelde stroken. De opbrengstmeting wordt gedaan met een combine uitgerust met opbrengstmeting. Ter controle wordt de opbrengst ook nog gewogen op de weegbrug van Drogerij Oldambt.

Deze spuitdemo wordt begeleid door de Agrifirm-specialisten Jan Derks Kloosterboer en Sem Postma. De resultaten worden komende winter op onze telerbijeenkomsten besproken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer