Graanoogst+van+start+op+Tholen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Graanoogst van start op Tholen

De graanoogst is dinsdag gestart met de oogst van wintergerst op Tholen. De gerst werd aangeleverd met een laag vochtgehalte van rond de 12,5 procent, meldt CZAV.

De droge en warme omstandigheden verklaren het vroege oogsttijdstip. In 2016 startte de oogst op 4 juli en in 2015 op 30 juni. Over de opbrengst valt nog niets te zeggen; het hectolitergewicht lijkt gemiddeld.

Teeltadviseur Johan Vroegindeweij van CZAV. 'Samen met de teler zijn we in het perceel gaan kijken. We constateerden rijpe, droge, graankorrels en het groen was uit de knopen. Alleen in de spuitsporen troffen we nog enkele groene stengels aan.'

Het betreft een vroeg, voor half september gezaaid perceel met een vlotte opkomst en beginontwikkeling. 'De meeste percelen zijn zo ver nog niet, waardoor de oogst nog niet echt zal losbreken', verwacht Vroegindeweij.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  70 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  20 %
Meer weer