%27Consument+rijdt+boerderijwinkel+nog+te+vaak+voorbij%27
Interview
© Foto: Michiel Elands

'Consument rijdt boerderijwinkel nog te vaak voorbij'

Food Inspiration trapte onlangs de campagne 'over de vloer bij de boer' af. Het 'multimediale inspiratieconcept in de wereld van eten, drinken en slapen' helpt de consument de boer te vinden en andersom, stelt Food Inspiration-redacteur Maaike de Reuver.

Waarom komen jullie met dit initiatief?

Wij vliegen voor Food Inspiration de hele wereld over voor verhalen over nieuwe concepten. We vinden het belangrijk om daarnaast niet te vergeten dat de Nederlandse agrifoodsector fantastische producten produceert. Wij willen die prachtige producten uit Nederland in het zonnetje zetten.'

Er zijn veel projecten om de kloof tussen boer en consument te verkleinen. Wat voegt jullie initiatief nog toe?

'Met de campagne brengen wij de consument over de vloer bij de boer, én helpen we de boerderijwinkels van ons land beter vindbaar te zijn, zowel online als offline.
'Boeren kunnen kans maken op een complete restyling van de boerderijwinkel. Hiervoor schakelen we verschillende partners zoals cateraars in.
'Bij veel boerderijwinkels zie je helemaal niet dat het om een boerderijwinkel gaat. De consument rijdt de winkel nog te vaak voorbij. Er is geen bord en de openingstijden zijn niet te vinden, ook op een eventuele website niet.'

Is het niet de charme van boerderijwinkels dat ze juist gerund worden door boeren?

'Natuurlijk. En we willen absoluut dat de boeren de winkel ook blijven runnen. We kunnen hen wel helpen met het maken van een plan voor hoe de producten in de winkel bijvoorbeeld aantrekkelijker gepresenteerd kunnen worden, en hoe de consument ook online de boerderijwinkel kan vinden, en wellicht zelfs online zijn producten kan bestellen.'

Hoeveel aanmeldingen hebben jullie binnen?

'De aanmeldingen druppelen nu langzaam binnen. Tot 1 augustus kunnen ondernemers zich aanmelden om kans te maken op de restyling van hun boerderijwinkel.
'Via het crowdfundingplatform kunnen consumenten tot en met 1 oktober een donatie achterlaten voor de campagne. In ruil voor hun donatie krijgen ze een boerenproduct naar keuze thuis gestuurd.
'Tijdens de Dutch Agri Food Week in oktober maken maakt de jury bekend welke agrariër we gaan helpen om zijn of haar boerderijwinkel om te toveren tot een 'trendy farmshop'. Ondernemers die kans willen maken op het restylen van hun boerderijwinkel kunnen zich aanmelden via www.overdevloerbijdeboer.com '

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  12° / 8°
  70 %
 • Donderdag
  12° / 8°
  70 %
 • Vrijdag
  16° / 10°
  20 %
Meer weer