Waterschap wil windmolens op locatie rioolzuivering

Waterschap Rijn en IJssel verkent de mogelijkheden voor het plaatsen van maximaal twee windmolens op het terrein van de rioolwaterzuivering op het industrieterrein Nieuwgraaf in Duiven.

Waterschap+wil+windmolens+op+locatie+rioolzuivering
© Nieuwe Oogst

Binnenkort organiseert het waterschap voor omwonenden en andere betrokkenen een informatieavond. Het terrein van de rioolwaterzuivering lijkt te voldoen aan de wettelijke eisen qua afstand tot woningen, natuur en gasleidingen. Of de windmolens daadwerkelijk wenselijk, haalbaar en betaalbaar zijn, gaat het waterschap de komende maanden onderzoeken.

Duiven is de derde locatie waar waterschap Rijn en IJssel zich oriënteert op windenergie. Eerder werd al bekend dat de waterzuivering in Etten en de dijk bij de waterzuivering in Zutphen mogelijke locaties zijn.

100 procent energieneutraal

Waterschap Rijn en IJssel stelt zichzelf tot doel om op termijn 100 procent energieneutraal te willen werken. Het plaatsen van windmolens bij rioolwaterzuiveringen ligt daarbij voor de hand aangezien dit de grootste energieverbruikers zijn. Op jaarbasis verbruikt het waterschap ongeveer 32 miljoen kilowattuur; dit staat gelijk aan het verbruik van negenduizend huishoudens.

Het algemeen bestuur van het waterschap maakt uiteindelijk de afweging of, waar en hoeveel windmolens gerealiseerd gaan worden. Aanvullende informatie over de plannen met windenergie van waterschap Rijn en IJssel zijn op de website van het schap te vinden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  23° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  20° / 13°
  20 %
Meer weer