Landbouwprojecten Utrecht ontvangen 2 miljoen euro

Provincie Utrecht heeft drie subsidieregelingen in het kader van plattelandsontwikkelingsprogramma POP3 opengesteld. Er is in totaal ruim 2 miljoen euro beschikbaar voor kavelruil, bedrijfsverplaatsing, kennisoverdracht en samenwerking.

Landbouwprojecten+Utrecht+ontvangen+2+miljoen+euro
© Koen van Wijk

De subsidieregeling voor kavelruil en bedrijfsverplaatsing staat open vanaf 12 juni 2017 tot en met 1 september 2017. Het subsidieplafond voor deze openstelling bedraagt in totaal een miljoen euro.

Het is bedoeld voor projecten ter voorbereiding van kavelruil, concrete uitvoering van kavelruilprojecten en bedrijfsverplaatsing, indien hiermee ook maatschappelijke doelen gerealiseerd worden.

Kennisoverdracht

De regeling kennisoverdracht kringlooplandbouw staat open van 12 juni tot en met 11 augustus. Het subsidieplafond voor deze openstelling bedraagt in totaal 400.000 euro. Het is bedoeld voor projecten die nieuwe kennis en innovatieve maatregelen onder de aandacht brengen van grote groepen boeren en tuinders.

In aanmerking komen: trainingen, workshops, ondernemerscoaching en demonstraties. De provincie wil daarmee bijdragen aan een bredere kennisverspreiding over het sluiten van de kringlopen van mineralen en gewasbeschermingsmiddelen op bedrijfsniveau.

Kringlooplandbouw

De regeling samenwerking voor innovatie kringlooplandbouw staat open van 12 juni tot en met 11 augustus 2017. Het subsidieplafond voor deze openstelling bedraagt in totaal 620.000 euro. Projecten waarin nieuwe kennis en innovatieve producten, diensten, methodes of procedés worden ontwikkeld binnen de agrarische sector komen in aanmerking.

Hierbij is van belang dat de innovatie plaatsvindt in een samenwerkingsverband en dat het project antwoord geeft op een concrete praktijkvraag of kans. De provincie wil met deze regeling innovaties bevorderen in het sluiten van de kringlopen van mineralen en gewasbeschermingsmiddelen op bedrijfsniveau.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer