Rabobank stopt kapitaal in innovatiefonds agrosector

De Rabobank lanceert het Rabo Food & Agri Innovatiefonds, waarmee de bank wil investeren in startende food & agri-bedrijven in West-Europa en in de Verenigde Staten

Rabobank+stopt+kapitaal+in+innovatiefonds+agrosector
© Gertjan van der Wal

Het Food & Agri Innovatiefonds is onderdeel van Rabo Private Equity. De Rabobank wil met het nieuwe fonds innovatie in het food & agri-domein stimuleren.

'Het fonds richt zich op bedrijven die de Banking for Food-strategie van de Rabobank ondersteunen. Deze strategie focust op het bijdragen aan voedselzekerheid binnen de context van snel groeiende wereldbevolking, veranderende demografieën en consumptiepatronen en een steeds complexer voedselsysteem', zegt Lizette Sint, hoofd van Rabo Private Equity.

Waarde

'Wij overwegen investeringen over de gehele food & agri-waardeketen en dan met name in ambitieuze bedrijven die actief zijn in sectoren waar wij de kennis en expertise, het netwerk en de positie van de bank optimaal kunnen inzetten om aandeelhouderswaarde te creëren', aldus Richard O'Gorman, leider van het investeringsinitiatief als onderdeel van Rabo Private Equity.

'Investeringen van het fonds bestaan uit meer dan alleen financiële ondersteuning. De Rabobank zal een hechte investeringspartner zijn en biedt bedrijven volledig toegang tot de eigen food & agri-experts en -netwerken om gezamenlijk waarde te creëren op de lange termijn.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer