Renteswaps houden Rabo tot 2018 bezig

De Rabobank lukt het niet om dit jaar alle vergoedingen voor rentederivaten vast te stellen. Een deel van de klanten moet wellicht wachten tot 2018 op een aanbod tot herstel.

Renteswaps+houden+Rabo+tot+2018+bezig
© Gertjan van der Wal

Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) meldt dat in antwoord op Kamervragen van Henk Nijboer (PvdA). Die had zijn ongerustheid uitgesproken over berichten dat afnemers van zogenoemde renteswaps erg lang moeten wachten op hun geld.

De bewindsman laat weten dat de ene bank meer tijd nodig heeft dan de andere. Dat hangt onder meer af van de aantallen rentederivaten die zijn verstrekt en van de complexiteit van de dossiers.

Klus voor Rabobank

De grootste klus ligt bij de Rabobank. Die verwacht volgens de minister zeker nog het hele jaar nodig te hebben voor het beoordelen van alle rentederivatendossiers. De Rabobank kan niet uitsluiten dat een aantal klanten pas in 2018 een aanbod tot herstel zal ontvangen.

'De andere betrokken banken verwachten al hun klanten in 2017 een aanbod tot herstel te kunnen doen', aldus Dijsselbloem. Hij meldt dat 'kwetsbare groepen', zoals klanten in bijzonder beheer, voorrang krijgen. Zonodig worden voor hen aanvullende maatregelen getroffen.

Gedegen aanpak kost tijd

De uitvoering van het eerder door alle banken afgesproken herstelkader duurt langer dan verwacht. Dat heeft te maken met de pilot-fase die een goede uitvoering moet garanderen. Als gevolg van een 'gedegen aanpak' kostte die meer tijd dan voorzien.

Dijsselbloem geeft aan dat hij daar mee kan leven. 'De snelheid moet niet ten koste gaan van de zorgvuldigheid van de beoordelingen en de belangen van de betrokken ondernemingen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  7° / 1°
  10 %
 • Zaterdag
  9° / 2°
  10 %
 • Zondag
  10° / 4°
  5 %
Meer weer