Zoet Zout Knooppunt moet kennis bundelen

Provincie Noord-Holland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Gemeente Texel, Waterleidingbedrijf Noord-Holland (PWN) en Rijkswaterstaat willen graag een Zoet Zout Knooppunt voor Laag Nederland oprichten.

Het Zoet Zout Knooppunt (ZZK) heeft als doel de expertise in regio's met toenemende druk van zout op zoet water te bundelen. Hierbij slaat het ZZK de brug tussen ondernemers, overheden, onderzoekers en onderwijs. De initiatiefnemers willen het ZZK oprichten samen met andere partners in laag Nederland, waaronder LTO Noord.

'Als waterschap staan wij de komende tijd voor grote uitdagingen', stelt Luc Kohsiek, dijkgraaf van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en voorzitter van de STOWA. 'Het tekort aan zoet water en de gevolgen van de verzilting kunnen we alleen oplossen in samenwerking met alle partijen. Een centrum waarbinnen alle partijen samenwerken kan daarbij een belangrijke rol spelen.'

Inspiratiesessies

Half juni organiseren de initiatiefnemers enkele regionale inspiratiesessies voor partners en stakeholders in het waterbeheer en iedereen met een belang in een zoet en/of watersysteem. Op de bijeenkomsten wordt in kaart gebracht hoe het ZZK tot een succes gemaakt kan worden. Bij voldoende interesse zetten de initiatiefnemers in op een start van het ZZK begin 2018.

Als waterschap staan wij de komende tijd voor grote uitdagingen

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer