OCI verkoopt 12 procent meer kunstmest

Kunstmestproducent OCI heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 12 procent meer kunstmest verkocht in vergelijking met een jaar eerder.

OCI+verkoopt+12+procent+meer+kunstmest
© Nieuwe Oogst

De eigen productie van OCI steeg in het eerste kwartaal van dit jaar naar een record van 1,7 miljoen ton. In dezelfde periode een jaar eerder ging het om 1,5 miljoen ton. Dat betekende een stijging van 12 procent. In vergelijking met het vierde kwartaal van 2016 was de productie 5,6 procent hoger.

Door de prijsval van kunstmest bleef de geconsolideerde omzet van OCI praktisch op hetzelfde niveau als in het eerste kwartaal van 2016. Het bedrijfsresultaat was iets lager dan een jaar eerder, onder meer door de hogere gasprijzen en kosten voor het opstarten van de Iowa Fertilizer Company die in april operationeel werd.

OCI is in Europa een van de grotere kunstmestproducenten. Het hoofdkantoor en de voornaamste productiefaciliteiten zijn gevestigd in Geleen. In de regio Zuid-Limburg biedt OCI werk aan circa vijfhonderd werknemers.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 5°
  75 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  40 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  45 %
Meer weer