Buysman+Kruiden+heeft+gezondste+korte+keten
Nieuws
© Diverzio

Buysman Kruiden heeft gezondste korte keten

Buysman Kruiden in Andijk heeft vrijdag de 'Gezonde Korte Ketens award 2017' gewonnen. Een initiatief van de Rabobank en de duurzame inkooporganisatie Diverzio.

Juryvoorzitter Nils van Mourik, facilitair manager van het Westfriesgasthuis-Waterlandziekenhuis roemde het duurzame proces, de brede toepasbaarheid van de verse kruiden en de mogelijkheid om zo ongezonde toevoegingen zoals zout te verminderen in de maaltijden van kwetsbare doelgroepen.

Van Mourik gaf aan dat zorgorganisaties met name zoeken naar producten die kunnen helpen waarde toe te voegen voor patiënten en cliënten. 'De zorg is bezig met duurzaam ondernemen, ontwikkelen van gastvrijheid, terugdringen van voedselverspilling, minder ondervoeding en gepersonaliseerd eten.'

Pitches

Op 11 mei kwamen Noord Hollandse telers en de tien zorgorganisaties bijeen bij de Rabobank in Den Helder, waar dertig telers in pitches van drie minuten hun producten en diensten presenteerden aan het jurypanel van tien zorgorganisaties in het noorden van Nederland: Westfriesgasthuis Waterlandziekenhuis, Antonius Ziekenhuis Sneek, Interzorg, Wilgaerden, Nij Smellinghe, Vrijwaard, Woonzorggroep Samen, Reinalda, GGZ Friesland en ZuidOostZorg.

De zorg is bezig met duurzaam ondernemen, ontwikkelen van gastvrijheid, terugdringen van voedselverspilling, minder ondervoeding en gepersonaliseerd eten

Juryvoorzitter Nils van Mourik, facilitair manager van het Westfriesgasthuis-Waterlandziekenhuis

Dit als onderdeel van het regionale programma Gezonde Korte Ketens, dat is gericht op agrifood-ondernemers, die hun verse streekproducten via korte ketens naar zorgorganisaties in de regio willen brengen. Daarmee leveren ze een bijdrage aan gezond, vers en duurzaam eten voor ouderen, patiënten en cliënten in de volle breedte van de zorg.

Gepassioneerd

Linda Appelman van het bedrijf Mevrouw Cha kreeg de 'Gezonde Korte Ketens award 2017' als aanmoedigingsprijs. Haar gepassioneerde presentatie ging over innovatief theegebruik in zorginstellingen. De jury ziet waardevol gebruik van haar thee bij verstrekkingen tussen de maaltijden door in zorginstellingen.

Directievoorzitter Harrie Nieuwenhuizen van de Rabobank Kop van Noord-Holland toonde zich trots op vooruitstrevende aanpak van de tuinbouw in de streek. 'Dit is een prachtige koppositie voor Noord-Holland. Ik merk dat andere regio's jaloers zijn.'

Realistisch

Het programma Gezonde Korte Ketens telt meerdere masterclasses, waarin ondernemers uit de agri- en foodbusiness leren hoe ze een rendabele lokale of regionale afzet tot stand kunnen brengen, met als doel een realistische businesscase. Daarbij wordt stil gestaan bij zaken als marketing, verkoop, verpakking en logistiek.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  10 %
 • Zondag
  4° / 0°
  10 %
 • Maandag
  4° / -3°
  20 %
Meer weer