%27Ga+voor+Kleur%27+bij+eten+van+groente+en+fruit
Nieuws
© Nieuwe Oogst

'Ga voor Kleur' bij eten van groente en fruit

Staatssecretaris Martijn Van Dam van Economische Zaken en kok Rudolph van Veen geven op 10 mei het officiële startschot voor de actie Ga voor Kleur, een initiatief om de groenten- en fruitconsumptie flink te verhogen.

Ga voor Kleur benadrukt de veelkleurigheid van groenten en fruit als de perfecte manier om je maaltijden extra lekker en gezond te maken. De ambassadeurs Rudolph van Veen (Meesterkok) en Tamara de Weijer (huisarts) roepen heel Nederland op meer kleur toe te voegen aan hun maaltijden.

Van Veen: 'Het is niet alleen leuk om te variëren met verschillende kleuren groenten en fruit, het is ook erg gezond. Groenten en fruit van verschillende kleuren bevatten verschillende voedingstoffen, die heb je allemaal nodig. Eet dus zoveel mogelijk verschillende kleuren, zo weet je zeker dat je goed bezig bent.'

Koploper

Nederland moet over vijf tot tien jaar wereldwijd de onbetwiste koploper zijn in gezonde en duurzame voeding. Tijdens de Voedseltop in januari zijn afspraken gemaakt om te komen tot een veiliger, gezonder en duurzamer voedselsysteem.

Naast investeringen in een gezonder voedselaanbod met minder zout, minder verzadigd vet en minder calorieën wil het kabinet dat alle Nederlanders meer groenten en fruit gaan eten. Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit moet deze ambitie realiseren.

De lancering van de actie Ga voor Kleur vindt plaats in de Markthal in Rotterdam.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 5°
  90 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  90 %
 • Zaterdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer