Assen+houdt+vast+aan+fonds
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Assen houdt vast aan fonds

Het bestuur van het Ondernemersfonds Assen wil boeren niet tegemoet komen om de bijdragen van agrarische bedrijven in die gemeente uit voorgaande jaren terug te geven.

Dat stelt voorzitter Hans Mentink van LTO Noord-Drenthe vast na het laatste overleg hierover. 'Dat geld is inmiddels weg en krijgen we niet meer terug.'

Het ondernemersfondsbestuur zegt dat LTO eerder aan de bel had moeten trekken over de jaren 2014 tot en met 2016, waarvan LTO om teruggave vraagt.

Bedrijfsleven

Het ondernemersfonds gebruikt het geld voor doelen die het lokale bedrijfsleven ten goede komen. Dat zijn activiteiten als de Sinterklaasintocht of het beborden van bedrijventerreinen. Voor de land- en tuinbouw gebeurt niets specifieks.

Mentink heeft de toezegging dat de agrarische sector voor 2017 nu een project kan indienen. Gedacht wordt aan een boerenfietstocht. Al met al is de LTO-bestuurder verre van tevreden: 'LTO doet zelf al het nodige en bekostigt dat uit de eigen contributie. Daar hebben we geen ondernemersfonds voor nodig.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
 • Maandag
  24° / 15°
  40 %
Meer weer