VSS+AMAC+toont+vernieuwde+uienoogstmachines
Nieuws
© Eigen Foto

VSS AMAC toont vernieuwde uienoogstmachines

VSS Machinebouw heeft vorige week donderdag de nieuwste VSS AMAC machines op het gebied uienoogst aan haar dealers gepresenteerd. Dit vond plaats op de recent vernieuwde vestiging in Oudelande.

De eyecatchers van de dag waren de uienloofklapper VSS AMAC LKU en de uienvoorraadrooier VSS AMAC VRU. Deze machines zijn optisch in een nieuw jasje gestoken.

De nieuwe look van de VSS AMAC klap- en rooimachines is in lijn met de recent geüpdatete VSS AMAC uienlader. Niet alleen het vernieuwde uiterlijk viel op, ook een aantal nieuwe en bestaande technische aspecten zorgden voor een positieve indruk.

De VSS AMAC LKU wordt vooral geroemd om het dubbele messen systeem. Hierdoor wordt de zuigende werking vergroot en het uienloof fijn versnipperd. De aandrijving van de machine gebeurt volledig door middel van krachtbanden. Hierdoor wordt de slip over de poelie gereduceerd en de levensduur vergroot.

Uienvoorraadrooier

De vernieuwde uienvoorraadrooier VSS AMAC VRU wordt gekenmerkt door de aangedreven grote klopperrollen. Dit vergroot de zeefcapaciteit en de levensduur van de spijlenmatten.

De machine is standaard compleet uitgevoerd met onder andere aangedreven invoerrondsel, eenvoudig verstelbare rooischaren, grote rooischijven, kunststof zwadrol met schraper, zwadslee ten behoeve van uienzwad, led-verlichting en markeringsborden.

De kleine meerprijs voor een getorste rooi-as spreekt dealers aan. De getorste rooi-as zorgt voor een constantere verdeling van de krachten, waardoor de levensduur van de lagers wordt verlengd.

Uienlader

Om de lijn uienoogstmachines van VSS AMAC compleet te maken, waren naast de vernieuwde VSS AMAC LKU en VRU ook de VSS AMAC zwadverlegger en uienlader te zien. Ook werden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van aardappel voorraadrooien getoond.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer