Lidl+gaat+vlees+van+haantjes+van+legrassen+verkopen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Lidl gaat vlees van haantjes van legrassen verkopen

Lidl gaat als eerste supermarkt hanenvlees verkopen van legrassen. Het hanenvlees ligt vanaf oktober in het schap bij de Lidl en wordt net als de eieren verkocht onder het merk Kipster.

Kipster is een nieuw concept dat 3 Beter Leven sterren van de Dierenbescherming krijgt. De legkippen gaan vanaf deze zomer eieren leggen op een nieuw pluimveebedrijf in Limburg. Het eerste hanenvlees volgt in oktober. De eerste haantjes groeien op in een stal, maar Kipster hoopt zo snel mogelijk een pluimveebedrijf met buitenuitloop te vinden die de haantjes wil gaan houden.

Veel welzijn op alle fronten

De legkippen van Kipster leven in een boerderij in Limburg waar zij aan twee kanten naar buiten kunnen: in een buitentuin en in een binnentuin die ook toegankelijk is als kippen binnen moeten blijven vanwege vogelgriep. Beide tuinen worden voorzien van zand om te stofbaden, stro om te pikken en bomen om onder te scharrelen. Tevens wordt de fijnstof in de binnentuin afgevangen.

Ook het voer is zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Het systeem is bovendien boervriendelijk omdat Kipster en Lidl een goed verdienmodel voor de boer hebben afgesproken.

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
 • Maandag
  24° / 15°
  40 %
Meer weer