Gedragscode+voor+datagebruik+in+akkerbouw+actief
Nieuws
© Eigen Foto

Gedragscode voor datagebruik in akkerbouw actief

Bedrijven en organisaties kunnen vanaf deze week de Gedragscode Datagebruik Akkerbouw onderschrijven.

De Brancheorganisatie (BO) Akkerbouw heeft deze code in overleg met teelt, handel en verwerking voor de akkerbouwsector gelanceerd. Bedrijven en organisaties die zich aan de opgestelde afspraken willen verbinden kunnen hiervoor via de website van BO Akkerbouw een ondertekende zelfverklaring indienen.

De gedragscode voor de akkerbouw bevat spelregels voor data, het opslaan van data en het uitwisselen van data tussen telers, leveranciers en afnemers. Strekking van de afspraken is dat de rechten van de data van een teeltbedrijf altijd in handen blijft van de teler zelf. Verder moet de afnemer zorgvuldig omgaan met de datat en ook vooraf aangeven wat het gebruiksdoel is en alleen daarvoor de data gebruiken.

Speciaal ontwikkelde logo

Bedrijven en organisaties die bevestigen dat ze de gedagscode voor de akkerbouw zullen toepassen mogen daarvoor een speciaal ontwikkelde logo voeren. Op de website van BO Akkerbouw verschijnt binnenkort een lijst met de ondernemingen die de gedragscode onderschrijven.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  23° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 7°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 6°
  10 %
Meer weer