Dow en DuPont mogen van Brussel samen

De Europese Commissie geeft toestemming voor de fusie tussen de Amerikaanse chemie-giganten Dow en DuPont. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden, met name voor het bedrijfsonderdeel gewasbescherming.

Dow+en+DuPont+mogen+van+Brussel+samen
© Han Reindsen

Volgens EU Mededingingscommissaris Margrethe Vestager zijn gewasbeschermingsmiddelen 'producten die er toe doen, voor boeren, voor consumenten en voor het milieu'. Daarom mogen er in deze sector geen monopolies ontstaan.

Gewasbescherming afstoten

Ze stelt als voorwaarde dat DuPont een groot deel van haar gewasbeschermingsdivisie afstoot. Ook de onderzoeksafdeling moet van de fusieonderneming worden losgekoppeld.

'Deze eisen zorgen ervoor dat de fusie niet ten koste gaat van concurrentie op prijs en van de toekomstige ontwikkeling van nieuw, veiliger producten', aldus Vestager. Ze zei dat maandag bij de bekendmaking van haar beslissing.

Protesten

Vanuit de agrarische sector kwamen de afgelopen tijd veel protesten tegen de fusie. Ook LTO Nederland uitte bezwaren. Volgens Vestager zijn die weggenomen door de bijkomende voorwaarden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer