Melkveehouder Von Martels toch in Tweede Kamer

CDA-kandidaat Kamerlid Maurits von Martels in Dalfsen heeft voldoende voorkeurstemmen gekregen om aanspraak te maken op een voorkeurszetel in de Tweede Kamer.

Dat werd vandaag duidelijk na telling van de voorkeurstemmen. Von Martels stond als nummer 44 op de kandidatenlijst van het CDA. Bij de verkiezingen deze week kwam het CDA uiteindelijk op een zetelaantal van 19.

Om in aanmerking te komen voor een voorkeurszetel had Von Martels zo'n 17.600 voorkeursstemmen nodig. Volgens de melkveehouder is nog niet exact bekend hoeveel stemmen op hem zijn uitgebracht. 'Maar ik zit nu al ruim boven de kiesdrempel en ben heel blij dat het gelukt is', meldt hij vandaag in een persverklaring.

Conclusietrekken

Von Martels trekt de conclusie dat hij een boodschap heeft die voldoende mensen aanspreekt. Hij voerde afgelopen weken intensief campagne via vooral de sociale media en wist daarmee veel mensen te bereiken.

Von Martels noemt zichzelf een praktiserende melkveehouder en strijder voor de leefbaarheid van het platteland. Hij pleit voor een veel duidelijker en stabieler beleid voor de Nederlandse land- en tuinbouw met bovendien een eigen ministerie. 'Hoe is het mogelijk dat zo'n belangrijke sector zo weinig aandacht krijgt in de Nederlandse politiek', vraagt het kersverse Kamerlid zich af.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  19° / 15°
  60 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer