Subsidie voor natuurvriendelijke oevers

Oevereigenaren in Rijnland kunnen subsidie aanvragen om hun oever te veranderen in een natuurvriendelijke oever. Het hoogheemraadschap van Rijnland stelt hiervoor een financiële bijdrage beschikbaar, tot 65 euro per meter.

Subsidie+voor+natuurvriendelijke+oevers
© Inzicht in natuur

Voor particulieren bedraagt de subsidie voor bestaande oevers 100 procent van het normbedrag van 65 euro per meter. Voor natuur beherende organisaties is dit 75 procent en voor overheden 50 procent van het normbedrag. De maximumbijdrage per project bedraagt € 30.000. De aanvraag moet voor 1 mei a.s. ingediend zijn.

Projecten zoals aanleg in het kader van een ruimtelijk ontwikkelingsplan en projecten waarbij al andere (financiële) afspraken met Rijnland zijn gemaakt zijn van subsidie uitgesloten.

Overgang

Een natuurvriendelijke oever heeft een gelei¬delijke overgang van water naar land. Het glooiende verloop geeft dieren en planten alle ruimte, zodat een rijk en gevarieerd leven ontstaat aan de oever en in het water. Dit alles draagt bij aan een verbetering van de ecologische waterkwaliteit.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer