Introductie+Comfortmix+zaagsel+op+RMV
Nieuws
© comfortmix

Introductie Comfortmix zaagsel op RMV

Tijdens de Rundvee- & Mechanisatie Vakdagen in Venray werd vorige week de Comfortmix zaagsel geïntroduceerd. Dit boxstrooisel vermindert volgens de producent de kans op mortellaro en stinkpoot. Ook is het zaagsel klebsiella-vrij.

Als mengverhouding wordt per ton zaagsel twee ton Comfortmix Power mineralenmix toegevoegd. Bij deze verhouding hecht de Comfortmix Power goed aan het zaagsel, zodat er een homogeen product ontstaat waarbij het zaagsel volledig is ingepakt door de Comfortmix Power.

Deze mix is stofvrij bij het instrooien, terwijl het product goed blijft liggen op de matrassen of waterbedden. Ook waait het niet weg.

Doordat het product zacht is en niet schuurt zullen de hakken van de koeien zeer gaaf en behaard blijven. De boxen blijvendroog blijven door de vochtopnamecapaciteit van het zaagsel en de uitdrogende werking van Comfortmix Power, stelt de producent.

Hogere pH

Ook zullen de klauwen van de koeien goed opdrogen en in combinatie met de hoge pH zal mortellaro en stinkpoot beduidend minder kans krijgen. De pH van het mengsel is dermate dat uierontstekingskiemen, vooral coli en klebsiella, beduidend minder kans krijgen en dat de conditie van de spenen optimaal blijft.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  19° / 5°
  10 %
 • Zaterdag
  21° / 4°
  10 %
 • Zondag
  21° / 8°
  50 %
Meer weer