Geurts verwijt Van Dam beledigen boeren

Staatssecretaris Martijn van Dam beledigt de Nederlandse land- en tuinbouw en de mensen die daarin werkzaam zijn.

Geurts+verwijt+Van+Dam+beledigen+boeren
© Dirk Hol

Dat zegt Jaco Geurts (CDA) over een uitspraak van de bewindsman in het Algemeen Dagblad. 'De gemiddelde Nederlandse boer krijgt per maand meer geld dan een AOW'er aan uitkering en hoeft daar niks voor te doen', zei Van Dam in het AD.

Hij gebruikte de vergelijking om aan te geven dat Europese inkomenssteun omgezet moet worden in betalingen voor prestaties waar de samenleving van profiteert.

Woorden

'Met deze woorden beledigt Van Dam onze land- en tuinbouw', reageert Geurts. 'Hij heeft geen idee hoe deze woorden aankomen bij al die boeren en tuinders die 365 dagen per jaar in touw zijn.'

Het Kamerlid noemt het 'triest' dat de staatssecretaris zich niet positief uitlaat over het feit dat agrariërs van levensbelang zijn voor de voedselproductie en voor het beheer van het platteland.

Voedselstrategie

Het brengt hem tot de conclusie dat Nederland een 'duidelijke en verantwoorde' voedselstrategie moet gaan voeren. 'Daarom moet onze voedselproductie en de daarbij behorende infrastructuur als vitaal voor onze nationale en economische veiligheid worden aangemerkt', aldus Geurts.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer