Dirk Bruins in bestuur waterschap

Melkveehouder Dirk Bruins uit Dwingeloo is vanmiddag beëdigd als lid van het Algemeen Bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta.

Dirk+Bruins+in+bestuur+waterschap
© Nieuwe Oogst

Hij is de opvolger van Henk Lammers die het waterschapsbestuur heeft verlaten, omdat hij wethouder is geworden in Tynaarlo.

De CDA'er Bruins was eerder als bestuurder actief in het waterschap Reest en Wieden, van 2009 tot 2016.

Verrassing

'Ik was me ervan bewust dat het moment zich zou kunnen voordoen, toch kwam het als een verrassing. Henk Lammers is vertrokken naar Tynaarlo. Ik neem zijn plaats graag in en ben erg benieuwd hoe Waterschap Drents Overijsselse Delta functioneert, nu ruim een jaar na de fusie. Persoonlijk hoop ik dat het echt als één waterschap functioneert en dat ik me kan bezighouden met de kerntaken.'

Van de 29 zetels in het waterschapsbestuur zijn 21 zetels bezet door bestuurders die zijn gekozen tijdens de waterschapsverkiezingen in 2015. De volgende partijen zijn vertegenwoordigd: Water Natuurlijk (5), CDA (5), VVD (3), ChristenUnie (3), Algemene Waterschapspartij (2), PvdA (1), Sallandse Gemeentebelangen (1) en SGP (1). De zogenaamde geborgde categorieën ongebouwd, bedrijven en natuurterreinen hebben samen acht zetels.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer