Pittig LTO Noord-debat over fosfaatrechten

LTO Noord-werkgroep fosfaatrechten is voor het eerst bijeen geweest. Door de negentien leden is er pittig en stevig gediscussieerd over de consequenties, maar vooral ook mogelijke oplossingen, die het bereiken van het fosfaatplafond met zich mee brengt.

Pittig+LTO+Noord%2Ddebat+over+fosfaatrechten
© Ruud Ploeg


De scherpe debatten die gedurende de dag werden gevoerd, dienen als inbreng voor de LTO Noord-bestuurders van vakgroep Melkveehouderij.

Het vormt tevens een aanscherping op de vele geluiden en signalen die tijdens de ledenbijeenkomsten en via het Informatiecentrum zijn geuit. In combinatie met de andere overlegcircuits draagt de werkgroep bij aan de standpuntbepaling voor LTO Noord.

Invalshoeken

‘Ik heb dit als heel erg prettig ervaren’, blikt Dirk Bruins terug. Samen met Jeanet Brandsma begeleidde hij – als bestuurders van LTO Noord-vakgroep Melkveehouderij – woensdag de bijeenkomst op het kantoor in Zwolle.

‘Er komen tijdens de gesprekken toch een aantal invalshoeken naar boven die je verrassen. Juist de kritische tegengeluiden zijn goed voor de scherpte in de discussie’, geeft Bruins aan.

Medio september komt de werkgroep opnieuw bij elkaar.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, edities LTO Noord

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer