Vicon+Extra+300%2Dserie+met+middenophanging
© eigen foto Vicon

Vicon Extra 300-serie met middenophanging

Vicon heeft een nieuwe reeks schijvenmaaiers met middenophanging, de nieuwe Extra 300-serie. De maaier is er met werkbreedtes van 2.80, 3.20, 3.60 en 4 meter.

De laatste generatie van de Extra maaibalk is gemonteerd op de 300-serie. De machine dankt zijn maaikwaliteit aan de driehoekige maaischijven met drie messen per schijf. De Extra maaibalk is, volgens Vicon, de meest geruisloze in de markt.

De nieuwe Extra 300-modellen hebben middenophanging met ontlastingsveer voor een gelijkmatige gewichtsverdeling over de gehele breedte van de maaier. Deze ophanging resulteert in een snellere en nauwkeurige bodemvolging.

Veriticale positie

De Extra 300-serie is hydraulisch in een verticale positie op te klappen onder een hoek van 125 graden. Het lage zwaartepunt tijdens transport biedt een goede gewichtsverdeling, met het gewicht dichtbij de trekker en gelijk verdeeld over linker- en rechterzijde.

De Extra 300-serie is standaard flexibel inzetbaar, omdat Vicon alle machines af fabriek levert met de mogelijkheid om te maaien met 540 of 1000 toeren per minuut. Er is geen apart accessoire nodig. De tandwielkast op de bok 180 graden draaien, is voldoende.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 13°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 12°
  20 %
Meer weer