Belgische+aardappelvoorraad+is+bovengemiddeld
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Belgische aardappelvoorraad is bovengemiddeld

In België bedraagt de aardappelvoorraad nog 2,11 miljoen ton. Dit is zo'n 200.000 ton meer dan het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar.

Het Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA) in België inventariseerde begin februari de aardappelvoorraden. De raming van 2,11 miljoen ton betekent dat van de totale productie in België 58 procent nog in de bewaring ligt.

De huidige Belgische aardappelvoorraad is sterk vergelijkbaar met vorig jaar. Wel is het aandeel vrije aardappelen met 29 procent ofwel 610.000 ton historisch laag, volgens PCA. De grotere voorraad betreft daarmee vooral volume dat al door de verwerkende industrie gecontracteerd is.

Meer Bintje in Wallonië

Het aandeel Bintje van de aardappelen in de bewaring is 29 procent en dat van Fontane is 32 procent. Bijna 70 procent van de voorraad Fontane is te vinden op Vlaamse bedrijven. In Wallonië is Bintje nog wat populairder.

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  30 %
 • Dinsdag
  17° / 6°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 5°
  10 %
Meer weer