Jubileum voor Drentse wintershow

De Drentse Wintershow kent dit jaar haar 25-jarig jubileum. Om dit te vieren verschuift de keuring naar de vrijdagavond.

Dit jaar voor de zesde maal op de show is de kalverkeuring. Hierin zullen de jonge deelnemers strijden om het beste exterieur, het mooiste toilet en het voorbrengen van de kalveren.

Ook dit jaar is er weer de vaarzenjackpot rubriek. Dit is een rubriek waarbij de dieren als 1,5 jaar oude pink al opgegeven moeten worden, dus een jaar voor de keuring, voor dat ze zijn afgekalfd.

Inleggeld

Bij de jackpot betaalt de veehouder 25 euro inleggeld per dier. De winnaar wint 500 euro, terwijl voor de nummers twee en drie respectievelijk 250 en 100 euro klaar ligt.

Tijdens de individuele keuring komt de nadruk te liggen op duurzaamheid. Dit zal tot uiting komen bij de vaarzen, de jonge en oudere koeien.

Verder zullen de Drentse Veeteeltstudieclubs met groepen koeien de strijd met elkaar aangaan. Uit deze competitie is deze keuring ontstaan. De individuele bedrijven zullen eveneens met elkaar strijden.

Internationale jury

De jury voor de melkgevende dieren zal zijn internationaal jurylid Patrick Rüttiman uit Zwitserland. Voor de kalverkeuring is de jurering in handen van Rob Scholten.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  18° / 8°
  20 %
 • Donderdag
  18° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  15° / 11°
  25 %
Meer weer