Franse zuivelverwerker zegt contracten op na tv-optreden

De Franse zuivelverwerker Lactalis, bekend van onder meer President-kaas, zegt de contracten van twee melkveehouders op.

Franse+zuivelverwerker+zegt+contracten+op+na+tv%2Doptreden
© Mike Schellart

Die boeren hadden de verwerker vorige zomer tijdens een tv-optreden beschuldigd dat ze de laagste melkprijs van het land uitbetaalde.

De ondernemers ontvingen daarop in januari een brief dat het contract met de zuivelreus per 31 januari 2018 wordt beëindigd, meldt L' Agriculteur Normand. 'Als ondernemers het niet eens zijn met ons inkoopbeleid en ons daarmee beledigt, is het aan ons om het contract op te zeggen', staat in de brief.

Mede als gevolg van dit optreden besloot de zuivelgigant de melkprijzen te verhogen en ontstond er een vreedzamere band met de leveranciers.

Middeleeuwse praktijken

Vanuit de Franse melkveehoudersbond wordt verontwaardigd gereageerd op dit besluit. Voorman André Bonnard noemt deze stap 'Middeleeuwse praktijken'. Volgens hem zou het beter zijn wanneer Lactalis transparanter, respectvoller en constructiever zou omgaan met haar leveranciers. 'Dan had dit conflict nooit bestaan.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer