Rik Grashoff is Groenste Politicus 2016

Kamerlid Rik Grashoff (GroenLinks) is door Natuurmonumenten uitgeroepen tot Groenste Politicus 2016. In een nek-aan-nekrace liet hij de Kamerleden Fatma Koser Kaya (D66) en Eric Smaling (SP) achter zich.

Rik+Grashoff+is+Groenste+Politicus+2016
© Dirk Hol

'Grashoff is een politicus die zich met grenzeloze energie inzet voor het bereiken van zijn groene idealen', aldus Marc van den Tweel, directeur van Natuurmonumenten. De vakjury noemde het Kamerlid 'een groene straatvechter die successen heeft geboekt voor weidevogels, landschapsbescherming en verduurzaming van de landbouw'.

In het juryrapport wordt ook gerefereerd aan de inspanningen van Grashoff om het gebruik van het gewasbeschermingsmiddel glyfosaat terug te brengen. Dankzij zijn 'politieke behendigheid' heeft dat resultaat opgeleverd.

Zes genomineerden

In totaal stemden 5.850 mensen op één van de zes genomineerde politici. De drie kandidaten met de meeste stemmen zijn voorgelegd aan een vakjury, bestaande uit Frank Berendse (hoogleraar natuurbeheer), Thijs Broer (Vrij Nederland) en Marc van den Tweel (Natuurmonumenten).

Natuurmonumenten organiseerde de verkiezing Groenste Politicus dit jaar voor de negende keer.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 4°
    70 %
Meer weer