Samenwerking in Gouwe Wiericke getekend

De overheden in Gouwe Wiericke gaan intensiever samenwerken aan de toekomst van deze regio rond de Nieuwkoopse en Reeuwijkse Plassen. Regionale partijen krijgen meer grip op het beheer van het gebied.

Samenwerking+in+Gouwe+Wiericke+getekend
© Stichting Gebiedscoördinatie Gouwe Wiericke

De gemeenten Gouda, Waddinxveen en Bodegraven-Reeuwijk, de hoogheemraadschappen De Stichtse Rijnlanden en Rijnland en de provincie Zuid-Holland hebben daarvoor de Gebiedsovereenkomst Veenweiden Gouwe Wiericke getekend.

Gouwe Wiericke is een economisch sterk landbouwgebied en een bijzonder natuur- en recreatiegebied. Om dit gebied te behouden en te versterken werken de betrokken overheden samen in het Programma Veenweiden Gouwe Wiericke.

Regie

De regie op de uitvoering van de gezamenlijke afspraken ligt nu niet meer bij de provincie, maar bij partijen uit het gebied zelf, dichter bij de praktijk.

'De leden van de stuurgroep zitten voortaan zelf aan het stuur bij regionale opgaven', aldus Christiaan van der Kamp, voorzitter van de Stuurgroep Gouwe Wiericke.
'Daarbij maken zij graag gebruik van de inzet en kennis van grondeigenaren en agrariërs, ondernemers, recreanten en maatschappelijke partijen als LTO en natuurorganisaties.'

Duurzaam beheer

'We willen bijvoorbeeld toe naar een duurzaam beheer van de natuur in het gebied. Daarbij willen we graag natuur en landbouw dichter bij elkaar brengen.'

In de Gebiedsovereenkomst staan afspraken over natuur, landbouw, water en recreatie. De regio zorgt voor gebiedseigen natuur en stimuleert de melkveehouderij om te blijven innoveren én om een steentje bij te dragen aan het behoud van gezonde natuur en biodiversiteit.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer