Kamer+stemt+in+met+moties+boerenland%2D+en+weidevogels
Nieuws
© Dirk Hol

Kamer stemt in met moties boerenland- en weidevogels

De Tweede Kamer heeft twee moties aangenomen over de de bescherming van boerenlandvogels en weidevogels.

De moties werden vorige week bij de behandeling van de begroting van het ministerie van Economische Zaken in de Tweede Kamer ingediend.

De ChristenUnie kreeg steun voor een motie waarin de regering wordt gevraagd met de provincies om tafel te gaan om de POP3-middelen (plattelandsontwikkeling) te besteden aan agrarisch natuurbeheer, met name het behoud van boerenlandvogels. Uit onderzoek blijkt dat de huidige maatregelen ontoereikend zijn om de landelijke trend van de afname van boerenlandvogels te keren. Boeren hebben daarom meer budget nodig boerenlandvogels te behouden.

Ook de motie van GroenLinks naar aanleiding van de initiatiefnota 'Vogels de Weide Wereld in' die de partij zelf indiende, kreeg steun van de Tweede Kamer. Het kabinet wordt daarin gevraagd om uiterlijk 1 februari 2017 een nationaal plan van aanpak voor weidevogels op te stellen. Dat plan moet nationale doelen voor de verschillende soorten weidevogels bevatten met daarbij een tijdpad en heldere verantwoordelijkheden voor de benodigde maatregelen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 13°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 12°
  20 %
Meer weer