Kamervragen+over+btw+natuurbeheer
Nieuws
© Foto: Anne Paul Roukema

Kamervragen over btw natuurbeheer

De ChristenUnie maakt zich zorgen over de mogelijkheid dat over de vergoeding voor agrarisch natuurbeheer btw betaald moet worden. Kamerlid Carla Dik-Faber heeft hierover vragen gesteld aan de staatssecretarissen Sharon Dijksma (EZ) en Eric Wiebes (Financiën).

Dik-Faber verwijst naar de brief die LTO Nederland eind juni aan het kabinet stuurde. Daarin drong LTO aan op vrijstelling van de btw-plicht en op snelle duidelijkheid.

Het ChristenUnie-Kamerlid wil van de staatssecretarissen weten of de vergoedingen nog kostendekkend zijn als er 21 procent btw af moet. Het zou een slechte start zijn voor het nieuwe stelsel van agrarisch natuur- en landschapsbeheer.

Compensatie

Dik-Faber vraagt de staatssecretarissen om ruim voor 1 september, als de provincies besluiten nemen over de gebiedsaanvragen, bekend te maken dat er geen sprake zal zijn van btw-heffing. Als dat wel het geval zou zijn, moet er volgens haar compensatie komen, zodat ondernemers geen financiële schade ondervinden.

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  18° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  20 %
Meer weer