Jonge boer moet zich meer bemoeien met innovatie

Jonge agrarische ondernemers in Groningen moeten zich meer aansluiten bij de Innovatieagenda Veenkoloniën en Potato Valley. Dat vindt gedeputeerde Henk Staghouwer.

Jonge+boer+moet+zich+meer+bemoeien+met+innovatie
© Nieuwe Oogst

Hij riep zaterdag op de eerste dag van het Gronings Agrarisch Jongerenkontakt in Oosterwijtwerd de boeren op om een rol te spelen in de innovatieprogramma's. 'Innovatie kan alleen slagen als de volgende generatie aanhaakt.' Ruim zeventig jongeren waren zaterdag bij de GrAJK-dag aanwezig.

Ook gaf Staghouwer de jongeren de opdracht om met verbeterpunten voor de Jonge Landbouwers-regeling te komen. Dit jaar werden 74 aanvragen van de 86 aanvragen toegekend. Een kleine derde vroeg subsidie aan voor de aanleg van zonnepanelen, ook jonge boeren die een kleine windmolen op het erf willen krijgen een financieel steuntje in de rug.

Boerentafel

De boeren zijn bovendien welkom aan de boerentafel, waarmee gedeputeerde Staghouwer volgend jaar komt. Hiermee wil de gedeputeerde een breed palet aan boeren een uitlaatklep bieden om te benoemen wat er leeft. Dat kan gaan over biologische landbouw, natuurinclusief boeren, maar ook de fosfaatproblematiek.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer