Ophokplicht geldt nu ook voor hobbyisten

Het ministerie van Economische Zaken heeft de preventiemaatregelen voor de vogelgriep aangescherpt. Eenieder die ook voor niet-commerciële doelen vogels houdt, wordt opgeroepen de vogels op te hokken.

Ophokplicht+geldt+nu+ook+voor+hobbyisten
© Eigen Foto

Pluimveehouders met minder dan 250 dieren worden hobbyisten genoemd en vallen daarmee niet onder commerciële bedrijven, maar hebben nu wel een inspanningsverplichting om de dieren af te schermen.

'Het is belangrijk dat alle sectoren en dus bijvoorbeeld ook veehouders met hobbykippen de inspanningsverplichting nakomen. We doen dit voor elkaar en uit solidariteit voor de pluimveehouders', reageert Toon van Hoof, LTO-portefeuillehouder diergezondheid.

Oproep

Ook voorzitter Annette van Velde van LTO-vakgroep Multifunctionele Landbouw vindt het belangrijk dat ondernemers met kippen of ander gevogelte in de multifunctionele sector hier nu in meegaan. 'Laten we allemaal meewerken en zo hopelijk een eventuele uitbraak van de vogelgriep op bedrijven voorkomen.'

Voor meer informatie zie de berichtgeving van het ministerie van Economische Zaken.

Eerder riep LTO Nederland hobbyisten op hun kippen op te hokken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer