Rauwe+melk+bomvol+goede+stoffen
Nieuws
© Twan Wiermans

Rauwe melk bomvol goede stoffen

Rauwe melk(producten) lijken een positieve invloed te hebben op verschillende gezondheidsklachten zoals astma, hooikoorts en atopische eczeem. Aangezien rauwe melk ziekteverwekkers kan bevatten, zijn goede hygiëneprotocollen aan te bevelen.

Dit is de conclusie in het nieuwe rapport 'De invloed van rauwe melk (producten) op de gezondheid – Rauwe melk en gezondheid' van het Louis Bolk Instituut. De instelling deed in opdracht van het ministerie van Economische Zaken een literatuurstudie naar het nuttigen van rauwe melk, zo schrijft De Zelfkazer in haar nieuwsbrief.

Door de huidige belangstelling voor consumptie van vers, natuurlijk en lokaal verbouwd voedsel, staat rauwe melk steeds meer in de belangstelling.

Hooikoorts en astma

Uit de studie van het Louis Bolk Instituut blijkt onder meer dat rauwe melk doorgaans rijker is aan vitaminen dan gepasteuriseerde/gehomogeniseerde melk.
Ook concluderen de onderzoekers dat rauwe melkproducten zeer waarschijnlijk een preventieve werking hebben op astma, hooikoorts, atopisch eczeem en andere atopische aandoeningen.

Ziekteverwekkers

Gezien de toenemende populariteit van consumptie van rauwe melk en de potentiële risico's die het drinken van de melk met zich meebrengt in de vorm van pathogenen (ziekteverwekkers) die erin aanwezig kunnen zijn, doet het Louis Bolk Instituut de aanbeveling om de gezondheid te waarborgen. Dit kan door het opstellen van hygiëne- en verwerkingsprotocollen passend binnen de toenemende vraag naar rauwe melk(producten).

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  22° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  18° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
Meer weer