Adama harkt input digitaal kiemremmingadvies bijeen

Op een bijeenkomst met aardappelhandelshuizen en gewasbeschermingshandelaren in Nagele heeft fabrikant Adama deze week de resultaten en ervaring van het product Talent voor de kiemremming van pootgoed doorgesproken.

Adama+harkt+input+digitaal+kiemremmingadvies+bijeen
© Nieuwe Oogst

Adama gebruikt de input uit de praktijk om de Talent-app bij te werken. Pootgoedtelers kunnen deze app als hulpmiddel gebruiken voor het rasafhankelijke advies om het kiemremmingsmiddel in de bewaring toe te passen.

Naast de praktijkervaringen heeft Adama in een centrale koeling in de Noordoostpolder ook een groot aantal rassen bewaard met Talent. Volgens productmanager Olaf van Campen van Adama laten de meeste rassen een positief resultaat zien ten opzichte van mechanische bewaring.

'Sommige rassen hadden na een behandeling met Talent afgelopen jaar 60 tot 70 procent meer knollen', aldus Van Campen. 'Die rassen krijgen in de Talent-app twee plussen. Rassen die minder reageren, krijgen een min in de app.'

Aardappelen kiemlustig

Voor dit bewaarseizoen waarschuwt Van Campen de pootgoedtelers dat de aardappelen opnieuw kiemlustig zijn. Hij adviseert om in geval van Talent te beginnen met de kiemremming voor het witte puntjesstadium. 'Hanteer een goede startgift en bouw vervolgens geleidelijk de dosering af. Verder moeten de telers letten op een goede luchtverdeling in de bewaarcellen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer