Nature%27s+Talent+geeft+zaadsector+impuls
Nieuws
© Ontwikkelingsbedrijf NHN

Nature's Talent geeft zaadsector impuls

Westfriese gemeenten willen met project 'Nature's Talent' een extra impuls geven aan de bedrijven uit de zaadsector. Dat moet gebeuren door scholieren en studenten te interesseren voor het vak.

De Westfriese gemeenten hebben aan Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord gevraagd om, in nauwe samenwerking met Seed Valley en Greenport Noord-Holland Noord, de carrièrekansen in de zaadveredeling onder de aandacht te brengen bij jong talent.

Wethouder Harry Nederpelt van gemeente Medemblik noemt de zaadsector toonaangevend in de regio. 'Maar we weten ook dat het aantal jongeren en daarmee het aantal potentiële werknemers voor de sector, afneemt.'

Carrièrekansen

De gemeentelijke bestuurder is daarom van mening dat jong talent - zowel binnen als buiten de regio - voor de sector behouden moet blijven. 'Onder meer door te laten zien welke carrièrekansen hier in West-Friesland liggen.'

Met Nature's Talent krijgen leerlingen en studenten kansen om kennis te maken met de sector. Het project bestaat uit verschillende activiteiten om studenten en scholieren te bereiken.

Masteropleidingen

Tweedejaarsstudenten krijgen in deelproject 'Summerschool Green Genetics' een inkijkje in de mogelijke masteropleidingen. Voor middelbare scholieren is project 'Plant Rover Very Disco' ontwikkeld.

Speciaal ontworpen LED-karren met verlichting geven de scholieren de kans om onderzoek te doen voor bijvoorbeeld een profielwerkstuk.

Weer

 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 12°
  70 %
Meer weer