Finalisten bekend voor VakkanjerWedstrijden

De vijf finalisten van de VakkanjerWedstrijden 2015-2016 zijn bekend. Jonge technici die goed willen zijn in landbouwmechanisatie.

Finalisten+bekend+voor+VakkanjerWedstrijden
© Foto Bureau TOP/Chris Pennarts

De finalisten zijn Harm van Duijnhoven uit Landhorst, Mark Peeters uit Galder, Rene Stoppels uit Roodeschool, Maurice Bakker uit Uithuizermeeden en Gert Dedden uit Joure.

Het zijn de potentiële opvolgers van Vakkanjer Giel Buijs, die vorig jaar Europees kampioen werd tijdens EuroSkills 2014 in Lille in Frankrijk.

Opdrachten

De afgelopen maand streden 24 talenten uit de landbouwmechanisatie om een plaats in de finale. De jonge technici moesten meerdere opdrachten aan landbouwmachines uitvoeren.

De deelnemers konden niet alleen punten scoren met het oplossen van storingen, de jury let ook op zaken als klantcontact, het volgen van de juiste procedures en het afstellen van werktuigen en trekkers.

De VakkanjerWedstrijden zijn hét podium voor jonge vakmensen die het beste uit zichzelf willen halen. De uiteindelijke winnaars verdienen een ticket naar de Europese kampioenschappen in december 2016 in Zweden

Trots en vakmanschap

De VakkanjerWedstrijden zijn een activiteit van TechniekTalent.nu, een samenwerkingsverband van acht technische sectoren, in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties.

Met de VakkanjerWedstrijden wil TechniekTalent.nu de vaktrots, het vakmanschap en de instroom van jonge technici stimuleren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer