Goede resultaten Nordzucker in eerste halfjaar

De Duitse suikerfabriek Nordzucker heeft in de eerste helft van 2026/17 goede financiële resultaten behaald. Stabiele marktprijzen en een goede verkoop van suiker zorgden voor een hogere omzet en een sterk verbeterd resultaat.

Goede+resultaten+Nordzucker+in+eerste+halfjaar
© Nordzucker

Nordzucker in Braunschweig realiseerde in de eerste zes maanden van het fiscale boekjaar 2016/17 (van 1 maart tot eind februari) een omzet van 833,1 miljoen euro. Dit is ongeveer 8 procent hoger dan de 768,4 miljoen euro omzet in dezelfde periode van vorig jaar. Tegelijk boekte het bedrijf een netto winst van 37 miljoen euro. Vorig jaar werd een verlies geboekt van 0,6 miljoen euro.

De belangrijkste reden voor de goede prestaties zijn de hogere verkoopvolumes en prijzen voor quotum- en niet-quotumsuiker. Het rendement in de voeding en de bio-ethanol bleven onder de verwachtingen. De prijzen staan onder druk en dat heeft gevolgen voor de marges.

Groeimogelijkheden

'We zijn enthousiast over de aanzienlijk verbeterde winstsituatie dit jaar. We zullen de efficiëntie en de duurzaamheid van het bedrijf nog verder verhogen', zegt topman Hartwig Fuchs van Nordzucker. 'We zijn goed voorbereid op de vrije concurrentie en benutten onze groeimogelijkheden met succes.'

Voor de campagne van dit jaar verwacht Nordzucker een goed rendement. De groeiomstandigheden voor de suikerbieten was over het algemeen gunstig en de verwerking van de bieten verloopt goed. De campagne zal dit jaar langer zijn dan het gemiddelde van 110 dagen, denkt Fuchs.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer