%27Zuivel+essentieel+voor+terugdringen+armoede%27
Nieuws
© IDF

'Zuivel essentieel voor terugdringen armoede'

Zuivelproducten zijn essentieel voor het terugdringen van de armoede in de wereld en voor het verbeteren van de voedselzekerheid. De wereldvoedselorganisatie van de Verenigde Naties, de FAO, heeft dat gisteren vastgelegd in de Declaration of Rotterdam, een verklaring die zij samen met de International Dairy Federation (IDF) heeft opgesteld.

De Declaration of Rotterdam is ondertekend door Ren Wang, assistant Director General van de FAO en door Jeremy Hill, president van internationale zuivelorganisatie. Dat gebeurde tijdens de slotbijeenkomst van het wereldzuivelcongres dat de afgelopen dagen in Rotterdam is gehouden.

Beide partijen stellen vast dat zuivelproducten essentieel zijn voor een evenwichtig, voedzaam en gezond voedingspatroon. De productie van zuivel is daarom belangrijk voor het inkomen van inwoners; zij levert zodoende een belangrijke bijdrage aan de economische ontwikkeling van landen.

Beheer ecosysteem

Tegelijkertijd wordt vastgesteld dat de zuivelsector een sleutelrol speelt in het beheer van ecosysteem op de wereld, bij de klimaatverandering en de biodiversiteit.

FAO en IDF zijn het er over eens dat er instrumenten en richtlijnen moeten komen om de duurzame productie van zuivel te vereenvoudigen. Duurzame productiemethoden moeten ondersteund worden en de verduurzaming moet bovendien gemonitord worden.

Dialoog

Ook roept de Declaration of Rotterdam op tot versterking van de dialoog tussen alle belanghebbenden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  7° / 2°
  90 %
 • Donderdag
  6° / 1°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 1°
  70 %
Meer weer