Ook+Weerribben+Zuivel+komt+met+A2%2Dmelk
Nieuws
© Weerribben Zuivel

Ook Weerribben Zuivel komt met A2-melk

Na Vecozuivel introduceert ook Weerribben Zuivel A2-melk. De pakken halfvolle melk staan vanaf maandag in de biologische supermarkten.

Eigenaar Klaas de Lange van Weerribben Zuivel overhandigde het eerste pak A2-melk aan Tanja Wiegersma uit Zwolle (foto) die moeite heeft met het verteren van reguliere koemelk.

'A2-melk ziet er uit als gewone melk, smaakt als gewone melk en bevat al het goede dat koemelk van nature bevat. Het verschil met gewone melk is het type eiwit in de melk, wat alleen door specifieke koeien gegeven wordt. In landen waar A2 melk wordt verkocht, zijn veel consumenten positief over de voordelen die deze oermelk biedt. Wij hopen in Nederland ook veel mensen blij te kunnen maken met onze lekkere A2 halfvolle melk', aldus De Lange.

Selectie

De koeien die de A2 melk van Weerribben Zuivel gaan leveren, zijn door middel van dna-onderzoek van het haar speciaal geselecteerd op het genenpaar A2-A2. Deze 'oerkoeien' - zoals de populaire benaming luidt - worden apart gehouden en hun melk wordt apart verwerkt.

Met de A2-melk volgt De Lange Vecozuivel die dit vorige week introduceerde bij de supermarkten van PLUS en Coop. Weerribben Zuivel gaat het assortiment producten van A2-melk binnenkort verder uitbreiden.

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer