'Wat zou jij doen als je in onze schoenen stond'

Vaak zitten we vast in onze eigen meningen en ideeën. Volgens Ruud Zanders zou het goed zijn als iedereen zich eens wat vaker probeert te verplaatsen in de inzichten, meningen en ideeën van een ander. Ook al lijkt dat lijnrecht tegenover de eigen mening te staan.

%27Wat+zou+jij+doen+als+je+in+onze+schoenen+stond%27
© Vidiphoto

'Wat zou jij doen als je in onze schoenen stond.' Die vraag stelde een pluimveehoudersechtpaar aan een vegameisje dat bij hen op het bedrijf of bezoek was. Ze blogde daarover. Dat brengt Ruud Zanders, lector Gezonde Pluimveehouderij aan Aeres Hogeschool in Dronten, in zijn column op Pluimveeweb tot de conclusie dat het beter zou zijn wanneer mensen zich vaker in elkaars positie verplaatsen.

Mijn boerenwerk, jouw stadse werk

'Je proeft uit de blog dat er misschien geen consensus was over de sector, maar wel begrip', schrijft Zanders. Hij besluit zijn column met een pleit om wederzijds begrip te kweken zoals dat bijvoorbeeld gebeurt in 'Puberruil' of 'Jouw vrouw, mijn vrouw'.

'Misschien moeten we Yvon Jaspers maar eens gaan vragen om haar programma 'boer zoekt vrouw' een andere draai te geven. We maken een geheel nieuw format 'mijn boerenwerk, jouw stadse werk'.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer