Let+it+Grow+selecteert+zeven+kansrijke+initiatieven
Nieuws
© VidiPhoto

Let it Grow selecteert zeven kansrijke initiatieven

Het incubatieprogramma van Let it Grow heeft zeven kansrijke start-ups in de bloemen- en plantensector geselecteerd. De zeven worden op 24 oktober gepresenteerd als het incubatieprogramma officieel van start gaat.

De zeven uitverkoren initiatieven zijn Sprinklr, dat seizoensdozen met planten, kruiden en groenten inclusief een app die helpt bij de verzorging, aan huis levert. De tweede start-up is Living Light, een lamp die energie vergaart uit de elektronen die tijdens de fotosynthese van de plant vrijkomen in de bacteria in de bodem. ConnectedGarden is het derde initiatief en biedt diverse apps en interfaces, waaronder een sensor voor de tuin en een platform dat data verzamelt, opslaat en analyseert. Gardian, eveneens gekozen, is een app die helpt bij de verzorging van planten.

Nummer vijf is Wildernis, een tuin- en plantenwinkel met planten en boeken dat workshops organiseert. Gewildgroei is de naam van een project dat het stedelijk groen met behulp van spontane vegetatie wil stimuleren. Het zevende door de jury geselecteerd initiatief heet CressToday en is een kweekinstallatie voor thuis die gebruikmaakt van zuinig en effectief led-licht.

Zeven in plaats van vijf

In de jury zaten onder andere Marco van Zijverden, eigenaar van de Dutch Flower Group, Harry van Dorenmalen, directeur IBM Nederland, en Ruben Nieuwenhuis (directeurr StartupAmsterdam).

Afgelopen mei nodigde Let it Grow ondernemers met groene, innovatieve concepten uit zich voor het programma in te schrijven. Er kwamen meer dan honderd inzendingen binnen, waaruit de jury niet vijf, zoals beoogd, maar zeven veelbelovende initiatieven koos die het stadsleven positief beïnvloeden met bloemen danwel planten. Het incubatieprogramma ondersteunt deze initiatieven gedurende vijf maanden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  18° / 13°
  50 %
 • Donderdag
  19° / 12°
  60 %
 • Vrijdag
  18° / 13°
  50 %
Meer weer