LTO%3A+twitter+mee+over+Wereldvoedseldag
©

LTO: twitter mee over Wereldvoedseldag

Morgen, dinsdag, is het Wereldvoedseldag. LTO Nederland vraagt boeren en tuinders om dan via twitter mee te discussiëren over de vraag wat voedsel eigenlijk voor ons betekent.

Dit jaar wordt op 16 oktober geen centrale, landelijke debatbijeenkomst in het kader van www.wereldvoedseldag.nlWereldvoedseldag gehouden. Dat betekent volgens LTO niet dat er minder aandacht moet zijn voor deze dag.

Debat

De organisatie roept iedereen op om via twitter mee te doen aan het debat over de bestrijding van honger en armoede, dichtbij en veraf. Centraal staat de vraag hoe we ervoor kunnen zorgen dat iedereen in de wereld voldoende te eten heeft.

Twitter morgen mee en vertel in 140 tekens wat jou op Wereldvoedseldag beweegt. Zet daar de hashtag twitter.com/search?q=%23wvd12&src=typd#wvd12 achter en maak het topic trending. Het doorzetten van deze oproep in je netwerk kan daar ook aan bijdragen.

Praktische hulp

LTO wijst er ter gelegenheid van Wereldvoedseldag 2012 op dat de Nederlandse agrarische sector al heel betrokken is bij problemen elders in de wereld. Zo gaan via Agriterra geregeld leden en medewerkers van de LTO-organisaties naar ontwikkelingslanden om daar boerenorganisaties te helpen.

Weer

 • Maandag
  35° / 21°
  10 %
 • Dinsdag
  35° / 21°
  10 %
 • Woensdag
  33° / 21°
  10 %
Meer weer