Acties+in+aanloop+op+Wereldvoedseldag
Nieuws
© Wageningen UR Glastuinbouw

Acties in aanloop op Wereldvoedseldag

Voorafgaand aan Wereldvoedseldag op 16 oktober worden vijftien initiatieven gepresenteerd om mensen te inspireren anders met voedsel om te gaan.

De reeks van initiatieven worden gepresenteerd als Call to Action voor Wereldvoedseldag. De eerste actie is op 1 oktober met de Youth Food Movement die in Utrecht de consument dichter bij de boer brengt onder het motto: 'Wie is de mens achter je eten.'

Vuilnisbakken

Op 4 oktober organiseert fotografe en thuiskok Nichon Glerum in Amsterdam het DumpsterDiveDiner. Samen met de gasten struint ze vuilnisbakken op markten af naar weggegooide groenten en fruit om daar later een heerlijk diner van te maken.

De organisaties Smaak te Pakken en Fruitilicious gaan op 8 oktober aan de slag met kinderen met overgewicht. De kinderen worden geïnspireerd gezond te eten onder meer door samen een gezonde burger te maken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer