Boeren bevraagd over ontwikkeling Oosterwold/Eemvallei

Agrariërs met land tussen Almere en Zeewolde in Zuidelijk Flevoland kunnen binnenkort in keukentafelgesprekken hun visie geven op de natuurontwikkeling voor het project Oosterwold/Eemvallei.

Boeren+bevraagd+over+ontwikkeling+Oosterwold%2FEemvallei
© Joost de la Court

Gemeenten Almere en Zeewolde, provincie Flevoland, Waterschap Zuiderzeeland en de Rijksoverheid hebben de afgelopen maanden gesproken over verdere ontwikkeling van het programma Nieuwe Natuur in Oosterwold. In juli 2016 is besloten om de groene initiatieven in het kader van het programma Nieuwe Natuur in de Eemvallei mogelijk te maken.

De gebiedsontwikkeling Oosterwold en de uitvoering van het programma Nieuwe Natuur (Eemvallei) grijpen in op de betrokken agrarische bedrijven. Om die reden willen de bij Oosterwold en Eemvallei betrokken partijen wensen en belangen van de betrokken boeren in beeld brengen.

Verkenning

Deze 'verkenning' naar de belangen van de agrarische eigenaren en gebruikers is van belang om te kunnen beoordelen hoe deze zich verhouden tot de beoogde gebiedsontwikkeling. De agrarische ondernemers die grondposities in het gebied bezitten en/of gebruiken zijn per brief over de verkenning geïnformeerd en worden door de verkenner uitgenodigd voor een keukentafelgesprek.

De gesprekken worden gevoerd door Willem Pieterse. Hij is deskundige op het gebied van grondzaken, heeft ervaring als agrarisch ondernemer en rentmeester en is volstrekt onafhankelijk, aldus de provincie.

Vervolgstappen

De opbrengst uit de verkenningsgesprekken wordt betrokken bij bepaling van de vervolgstappen in de ontwikkeling van Oosterwold en Nieuwe Natuur.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 5°
  75 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  40 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  45 %
Meer weer